Познаваме се с Графа от доста време, преди години участвах в Гласът

...
Познаваме се с Графа от доста време, преди години участвах в Гласът
Коментари Харесай

Новото хитово име в БГ музиката NICKA: Хората са жадни за автентичен талант

Познаваме се с Графа от доста време, преди години участвах в " Гласът на България " и там се запознахме. Тази година пролетта Влади ми писа, " дай да се забележим по работа ". Казах си " Боже, какво ли сега ". Видяхме се, пусна ми парчето, говорихме за доста неща. Беше доста приятна среща, а малко след това влязохме в студиото и свършихме трудната част. 

" За Алиби съответно Графа написа музиката и текста. Аз просто се включих като певица със запис на вокалите. Същевременно по време на работата ми хрумваха доста хрумвания за смяна на кантото или по какъв начин да се напаснем, въпреки всичко я е писал мъж, а пък моят глас е доста висок и трябваше да има леко напасване в процеса. Това беше творчеството от мен в този план, който е и първи наш общ. 

 
Предизвикателство е, когато чуеш такова предложение за първи път. Чувстваш се виновен за това по какъв начин ще се представиш, само че истината е, че Влади е толкоз предраполагащ, непретенциозен, добър човек, че там работата в никакъв случай не преминава с терзание. Много е колаборативен, доста е музикален и процесът е доста прелестен. 
Притеснявам се пред камера. Аз се възхищавам на хората, които настояват, че терзанието си отива с опита. Дано за вас да работи по този начин. За мен обаче не работи по този начин. Аз съм пианистка. Излизам на сцена от доста дребна. Притеснението винаги го е имало. Пред камера обаче е по-различно. Там няма жива публика, тъй че единственото предизвикателство в " На мен ли приказваш " беше, че интимната по-червена част, трябваше да я изиграя пред не малко хора от екипа. И това за мен беше много сковаващо първоначално. Идеята за видеото беше моя, само че видеото претъпря много метаморфози режисьорски, тъй като доста зависихме от локацията, която мъчно намерихме. Трябва да кажа, че хореограф на танците към клипа на парчето е Елена Коларова, с която работим и танцуваме от много време. Имаме тренировки съвсем всяка седмица откогато работя с Рафи Бохосян, който е моят продуцент с нея движим нещата в танцовия аспект.

 
Обикновено това да си развъртян многокомпонентно помага. Но това, което се цени от масата е да си автентичен с нещо. Изтънчеността и музикалният вкус са нещата, които те отличават като международен актьор. Не толкоз това да си повсеместен, отракан и да си на всички места, и да можеш всичко.
Това е по-скоро идеята за грандиозната поп-звезда, която обслужва всички тези съставни елементи. Но хората в днешно време са жадни за достоверен гений. и това да сме откровени.  

Мен не ме интересува нищо друго с изключение на музиката. Колкото и да са приятни концертите и танците, аз го правя поради музиката и винаги ще го върша точно поради това. Мисля, че това ще ме задържи на българската сцена. 

Обикновено като пиша музика мъчно позволявам някой да ми се бърка в този развой. На първо време винаги правя музиката за частите, по-късно кантото, мелодия, текста и след това се опитвам да обслужа аранжимента поне в някакви основи, който да мога да пратя на музикалния продуцент, който ще го изгражда. Аз работя с Денис Попстоев, това парче е правено от него, както и всички други мои части. Той е извънредно надарен. Имаме много планове дружно и той към този момент знае какво да направи и без да му споделям. Много е ефикасен процеса, само че занапред чакам да работя с други продуценти и да пробваме различни неща. 

Свирех на класическо пиано от 4-5 годишна. Аз съм осезаемо интровертен човек и като дете това постоянно демонстрира своите признаци. И майка ми е решила да се пребори с това и тази липса на социалност, и да ме запише на пиано - " най-социалният инструмент ". Оттам започнах заедно със солфеж и пеене около това. Малко по-късно започнах и да танцувам. Тези полета постоянно са ме привличали. 

Аз съм огромен почитател на многопластовата музика. Имам доста мощно увлечение към електронните стилове. Електро хауса, tech-хауса. Това са стилове в които можеш да си пуснеш една ария и всякога в която я пуснеш да чуваш нов инструмент или линия. Това постоянно доста ме е привличало. Затова приказвам за отличителният инструмент пианото. Аз имам пиано в хола и каквото и да става то винаги се пренася в песните.

Мога да кажа, че със сигурност един от любимите ми реализатори е белгийският изпълнител Stomae. Той освен, че е гении в текстописането, пише и текстове, които имат много нива. Можеш да дълбаеш доста там. И същевременно е намерил по какъв начин да го направи музикално, налично. Това е актьор, който и по време на живите му концерти си казваш " Това е автентичен човек, музикант, благодаря на Бога, че се занимава с това ". 

Имаме обща ария с Тино. Той е страховит. Там където се разграничаваме е, че той не е подобен инструменталист и музикант по начало като мен. Той обаче обожава да слуша концерти, изявленията, да се среща с цялостния област на един актьор. Има неповторим тембър също.

Има задоволително материал с цел да се създаде нещо като албум или като EP от моите песни до момента. Надявам се при започване на идната година или в края на тази година да можем да се срещнем и да си приказваме за нещо по-мащабно.

В момента съм в развой на правене на нова музика, заредила съм много дема, тъй че през идващите месеци определено ще правя музика и желая да се сдобия с допустимо най-вече материал, който да представям пред публиката си и да е авторски.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР